ICA Bankens privata fondsparande

Varför jag använder just ICA Banken i en vanlig Fonddepå beror på att jag privat har hela min buffert här och genom att det är ett avgiftsfritt sätt att kunna sätta in och ta ut och slippa den dubbelbeskattning man annars tvingas via Kapitalförsäkring. Har även ett sparkonto på ICA Banken där jag har en månadslön drygt som jag kan föra över direkt man behöver pengar till olika ändamål.

Vad många inte tänker på är att man i en Kapitalförsäkring absolut inte skall använda dessa som ett transaktionskonto. Man dubbelbeskattas då när man sätter in samma pengar 2 ggr. Det tjänar man inte på, utan en IPS samt KF används för ett långsiktigt sparande på mellan 1-30 år.

När man börjar prata om 30-50 års sparande och man enbart sparar passivt så lönar sig ett vanlig aktie/fonddepå bättre. 30 % skall vid försäljningen om 40-50 år är bättre än 1% årligen i 40 år. Självklart svårt att räkna så precis, för i detta skall ju värdeökningar räknas in. För på så lång sikt talar vi nog inte värdeminskningar.

Samma sak gäller i mitt privata sparande på ICA att jag väljer fonder med låga avgifter. Räntefonden med 0,1 och Investmentbolagsfonden låga 0,2 kommer man lätt att kunna räkna hem. För övrigt har inte ICA något gratisalternativ. Vill du ha en gratis indexfond så är fortfarande Avanza Zero det bästa alternativet.

Här snackar vi som på bilden     eko     nomiskt sparande.

Välj eko

Inläggsförfattare: Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *