BetterWealth – en innovativ fondrobot

Att börja spara i fonder kan kännas svårt och komplicerat. Det är mycket att sätta sig in i och många nya begrepp. För att förenkla steget in i fondsparande finns det idag en rad investeringstjänster som automatiskt sköter ditt sparande. I det här inlägget tänkte vi titta närmare på en av de här tjänsterna, nämligen BetterWealth. 

BetterWealth – en digital investeringstjänst

BetterWealth är en digital investeringstjänst, eller fondrobot, som fokuserar på indexfonder. Idag har BetterWealth en av de populäraste tjänsterna på den svenska marknaden och de jobbar ständigt med att förenkla fondsparande för sina kunder. 

Det som skiljer BetterWealth från många liknande tjänster är att BetterWealth är helt oberoende. Det innebär att BetterWealth inte säljer sina egna fonder eller tar emot provisioner för att placera dina pengar i andra bolags fonder. Deras vision är helt enkelt att placera dina pengar så bra som möjligt utan påverkan från andra aktörer. De har dessutom en låg förvaltningsavgift, från 0,09 %. 

Automatiskt sparande med fondrobot

En fondrobot är en digital investeringstjänst som automatiserar ditt fondsparande. Tjänsten väljer ut fonder att investera i utifrån din profil, riskbenägenhet och tidsplan. Tjänsten går sedan vidare och drar pengar från ditt kopplade konto, investerar i fonderna och utvärderar löpande ditt sparande och marknaden. 

En fondrobot jobbar ständigt med statistik, trender och historiska trender för att optimera ditt sparande och din portfölj. Om den anser att ditt sparande hade gynnats av omplacering genomförs helt enkelt en omplacering av ditt kapital – allt för att göra det så enkelt som möjligt och för att få kapitalet att växa så mycket som möjligt.   

BetterWealth investerar i indexfonder

BetterWealth bygger upp din fondportfölj med indexfonder med låga avgifter. De arbetar aktivt med att hitta indexfonder med så låga kostnader som möjligt för att hålla dina totala kostnader så låga som möjligt.

Indexfonder följer ett index och investerar endast i aktier som ingår i ett visst index. Detta gör att indexfonder generellt är mer lättskötta än andra typer av fonder – därför kan man hålla kostnaderna nere med indexfonder. 

Så använder du BetterWealth

Som kund hos BetterWealth väljer du om du vill få investeringsförslag eller välja själv hur du ska investera. Med ett investeringsförslag plockar BetterWealth fram fonder utifrån de uppgifter du fyller i på hemsidan. 

Du fyller i vad du har för inkomst, om du har några lån och krediter, hur mycket du vill månadsspara och hur länge du tror att du kommer vilja spara. Utifrån dessa uppgifter väljer BetterWealth ut indexfonder anpassade efter just ditt sparande. 

Detta gör BetterWealth

  • Investerar i indexfonder utifrån din profil, ditt sparmål och din riskbenägenhet
  • Investerar i indexfonder med låga avgifter
  • Investerar oberoende – BetterWealth tar inte emot provisioner från andra fondbolag och investerar inte i sina egna fonder
  • Riskkontroller utförs dagligen
  • Din fondportfölj justeras automatiskt
  • BetterWealth satsar på hållbara investeringar

Inläggsförfattare: Yrsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *